Etiquetes

Maribel Vila

Maribel Vila

He tingut el plaer d’estar en companyia d’una dona que s’ha fet a si mateixa! Maribel Vila és tècnica en ensinistrament de gossos, per la teràpia assistida amb animals. És dedica a dirigir activitats on un professional de l’educació o de la salut fa servir un gos que ha estat ensinistrat per a aquest propòsit, com a part integrant d’un procés del tractament.

Podeu escoltar l’entrevista clicant en el reproductor:
Ir a descargar

Maribel i la seva gossa Volka a la redacció de Ràdio Sant Boi

Maribel i la seva gossa Volka a la redacció de Ràdio Sant Boi

La Maribel era la clàssica nena que creuava el carrer per anar a acariciar un gos. El seu amor per els animals es enorme. Ens va portar la seva gossa Volka i ens va acompanyar tot el programa, dintre del estudi.

Volka

Volka

Maribel i Volka

Fotografies: Paky López

El 2007, Maribel Vila i Mona Tellier van crear Positivas Can amb la idea de treballar especialment amb col·lectius amb necessitats especials, utilitzant gossos com a eina terapèutica.

05 05_2

?

 

012 012_2

 

015 019

22

016
Amb aquest propòsit van definir programes de teràpies assistides i activitats assistides amb animals en centres de salut mental, centres d’educació especial, atenció a la gent gran, centres penitenciaris i de menors, dones maltractades, menors tutelats per la Generalitat o malalts terminals entre d’altres, on gossos ensinistrats específicament per a aquesta tasca formen part activa d’un programa social, educatiu i / o terapèutic.

?

Pacients del Hospital Benito Menni

Els pacients del hospital psiquiàtric Benito Meni de nostra Vila, fan teràpies amb gossos. Aquest centre es de la opinió que aquesta teràpia afavoreix el control dels impulsos i millora la autoestima i la motivació. La Maribel, en ha explicat com ho fan per aplicar aquest tipus de teràpia als pacients del centre.

22  022

Positives Can ve desenvolupant des de l’any 2008, programes de formació en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Sevilla, Universitat de Còrdova, Creu Roja, Universitat de Lisboa (Portugal) entre d’altres, i oferint tallers, conferències i xerrades sobre teràpies assistides amb animals i ensinistrament de gossos amb reforç positiu sempre buscant la millor relació entre usuaris i gossos i sobretot per divulgar el paper tan important que els animals poden oferir dins d’un marc terapèutic.

Fotografies terapies: Fotografies cedides per Maribel Vila

Web de Positivas Can: http://positivascan.com

la sonrisa de un perro
Em parlat del llibre “La sonrisa de un perro”. Parlem És un llibre de Maribel Vila i Àngels Doñate, que relata les emocionants experiències d’una entrenadora de gossos de teràpia.

Maribel a Ràdio Sant Boi

Maribel a Sant Boi

Maribel, moltes gracies per la teva companyia. Ha estat tot un plaer parlar amb tu i conèixer de la teva mà, les teràpies amb els nostres millors amics, els gossos! Gràcies per la tasca que feu!

Una entrevista que us captivarà des del primer moment!!! Fins el proper dimarts! Ens veiem per les ones!!!

© Paky López
“Jo soc Sant Boi”