Etiquetes

Queta Garcia

Queta Garcia

Queta Garcia va néixer a Barcelona, ciutat en què, sovint, ambienta les seves novel·les. És professora d’Educació Primària, activitat que va abandonar per dedicar-se plenament a la literatura.

Per escoltar la entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

Anem a fer un repàs per les seves obres literaries:

El amo del sueño
La seva primera novel·la “El amo del sueño”, va ser guardonada amb el “Premi de Novel·la de la Universitat de Lleida 2000 i adquirida, posteriorment, per la biblioteca de la Universitat de Berkeley (Califòrnia).

https://josocsantboi.files.wordpress.com/2016/02/26d94-estrella0001.jpg
Amb Intermón/Oxfam va publicar el conte infantil “Una Festa Sota les estrelles”

El alma de la mariposa
Ara n’agafarem un llibre y i ens endinsarem per Barcelona. Per els seus carrers,  les seves teulades, ens perdren dintre del color del mar, de la seva olor… estem dintre del llibre “El alma de la mariposa”. Amb aquest llibre la Queta guanya el X Premi de Novel·la Juan Pablo Forner de Mèrida en 2006. Com diu el pròleg del seu llibre, ens endinsem  en una Barcelona que dorm el somni dels justos, descurosa, després de l’embriaguesa de les Olimpíades… Coneixerem a Gerard Riera, a l’Edgar, a la Candela, a l’Ingrid, a l’estimat Floc… Cinc personatges..

la belleza
“La Belleza” de l’any 2009. “Narcís va venir al món afectat d’una xocant aparença i d’una estranya peculiaritat… La bellesa és una al·legoria cap a l’inconnegut…!!”.

“El peso del aire” va quedar finalista del “Premi Azorín 2009”. De 2009 a l’actualitat han passat moltes coses, hi ha hagut noves obres…..

sojorn sojorn_presentacion
Sojorn” l’any 2014. Un nou projecte. Això ens va comentar la Queta! . “Vaig començar una nova i engrescadora tasca, acompanyada, un altre cop de la mà de la pintora i artista Margarida Garcia. Una revisió de les quatre estacions, una ullada diferent on ella aportarà els seus gravats i jo els hi donaré veu amb els meus poemes. Tot dintre d’un format innovador, delicat i exquisit, unes carpetes creades per la mateixa artista amb el seu gust i talent tan personal.”

 

C Jose cela 1 C Jose cela 4

C Jose cela 3C Jose cela 2

L’11 de desembre de 2014, ha rebut de la Diputació de Guadalajara, el Premi Camilo José Cela de narrativa per la novel·la “La Proporción áurea”

entrega premio Fray luis de Leon Premio Fray Luis de Leon_1 queta_fray luis de leon
El 29 de Gener d’aquest any, la Queta garcia ha rebut el premi Premio Fray Luis de León, de creació literària.

Fotografies per el record!
queta_infancia   queta_infancia_2

queta_1 queta_2

Records en blanc i negre!
Queta Garcia by Paky (1) Queta Garcia by Paky (5)Queta Garcia by Paky (3) Queta Garcia by Paky (4)
Fotos: Paky López

I molt més!! Ja ho sabeu,   “clic” en el reproductor!!!

Gràcies per venir al programa Queta!! Ha estat un plaer conversar de nou amb tu!! Et desitjo el millor!!!

I a tots i totes que ens acompanyeu cada setmana, us emplacem al proper dimarts!! Ens veiem per les ones!!!

© Paky López
“Jo soc Sant Boi 2016”