Etiquetes

Xavier Pedrós

Xavier Pedrós

Aquesta setmana he tingut el plaer de compartir el programa amb Xavier Pedrós, president de la Fundació Marianao. Un home que amb una sensibilitat social i un desig de col·laborar per un mon millor, més just i igualitari, ha contribuït a crear una comunitat al barri de Marianao.

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor: Ir a descargar

Cada programa gira al voltant d’emocions, de sentiments, per això, ens agrada conèixer de primera mà, qui i com son els convidats que ens acompanyen cada setmana! En Xavier ha compartit amb nosaltres records de la seva infància a La Sentiu. De la seva adolescència, joventut… Quan va arribar a Sant Boi i com va decidir viure al barri de Marianao i involucrar-se en el seu dia a dia, donant suport a les persones mes necessitades…

Fundació Marianao
La Fundació Marianao és una entitat sense afany de lucre que, des de l’any 1985, desenvolupa projectes socioeducatius al servei de la comunitat, amb la finalitat de promoure el desenvolupament personal i comunitari a Sant Boi de Llobregat i el Baix Llobregat.

2_casal-infantin-i-juvenil-marianao 3_casal 4_casal 5_casal

Hem parlat de la història del Casal Infantil i Juvenil de Marianao.
El Casal Infantil i Juvenil de Marianao va sorgir arran de l’ocupació, el juny de 1985, de l’immoble del carrer Girona número 30, que es trobava en una situació urbanística irregular i era un focus d’abandonament i brutícia. El Grup de Joves Marianao, constituït l’any 1983 a partir de l’antiga Vocalia de Joves de l’Associació de Veïns “El Poblet” (Marianao), va protagonitzar aquesta acció, amb el suport actiu de l’Associació.
Més informació a la web de la Fundació Marianao –  Fundació Marianao

organitzacio

La Fundació Marianao compta amb un equip de més de 50 treballadors i treballadores provinents de diferents àmbits: pedagogia, psicologia, educació social, magisteri, integració social o animació sociocultural. A més, l’entitat compta amb més de 160 voluntaris i voluntàries que col·laboren en els més de 30 projectes que es desenvolupen a l’entitat.

horts-comunitari_1

La Fundació Marianao  duu a terme projectes socioeducatius promovent el desenvolupament personal i comunitari. Amb aquesta finalitat ha acondicionat una casa al carrer Miquel i ha engegat el projecte Horts Comunitaris de Can Pinyol, un espai de trobada i producció ecològica d’aliments.

Fotografies cedides per la Fundació Marianao!

Fundació Marianao: Una comunitat que somnia, lluita i estima

Fundació Marianao: Una comunitat que somnia, lluita i estima from TransformaFilms on Vimeo.

marianaotecor

xavier-pedros_sant-boi

Un plaer conversar amb tu Xavier!!!! Si voleu saber-ne més, escolteu aquesta emotiva entrevista!

© Paky López
Jo soc Sant Boi 2016