Etiquetes

Aquesta setmana hem parlat  de Gastronomia de la mà del Xef santboià Albert Mendiola!  Amb una llarga i brillant trajectòria professional, l’Albert Mendiola porta més de vint anys treballant entre fogons!!

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

Graduació

Graduació

Replay café Grimaldi

Replay café Grimaldi

Equip del Replay

Equip del Replay

L’Albert Mendiola va començar va començar a treballar des de molt jove en el mon de la restauració  i aviat va destacar en diferents cuines!. A l’edat de 19 anys va portar la seva primera cuina. Va estudiar a l’escola d’hostaleria Joviat de Manresa.

 

Als vint-i-u anys, va anar  a treballar  per el Martín Berasategui, qui el va posar al capdavant del restaurant Kursaal.

Uns anys més tard, va tornar a Barcelona per vincular-se al restaurant Negro-Rojo, del Grup Tragaluz.  Segons ens ha comentat Albert, el restaurant Negro començava llavors a fer cuina de fusió. Era un local minimalista, que fins i tot va ser premiat per la seva decoració, que comptava amb un DJ al restaurant!

Aquí va conèixer a la Patricia. Anys més tard, els dos van fer un gran canvi de vida i van anar a  l’Espunyola, a pocs quilòmetres de Berga. Allà, van obrir una petita casa rural de vuit habitacions i un restaurant, amb cavalls al voltant i un hort per a delícia dels comensals!

Bodegas Mont Ferran

Bodegas Mont Ferran

Equip del bar Mut en el Bulli

Equip del bar Mut en el Bulli

Després d’aquesta aventura, va tornar a Barcelona i va liderar entre altres, la cuina del Mut, aquest últim, escollit el millor bar d’Europa!

Equip inicial Marimorena

Amb una gran experiència acumulada, a l’Albert només li faltava portar a terme una il·lusió: “Tornar a casa i fer tot el que havia fet i après fora de casa i a un preu que la gent s’ho pogués permetre”. Aquí va néixer Marimorena!!


L’Albert acostuma a comentar que la base de la cuina que fa al seu restaurant,  és la cuina de l’àvia, adaptada als gustos del net!


Xarxes Socials
Facebook Restaurant Marimorena

I molt més que descobrireu a l’entrevista!

Fotografíes per el record! Cedides per l’Albert Mendiola!

Albert Mendiola a Marimorena

Albert, moltes gracies per la teva companyia. Ha estat tot un plaer parlar amb tu i conèixer de la teva mà, aquest meravellós mon de la gastronomia!!

A tots i totes els que ens acompanyeu cada setmana, moltes gràcies!!! Ens veiem per les ones!!!

© Paky López
“Jo soc Sant Boi 2017″