Etiquetes

És  possible un banc que funciona sense diners? Si, aquí en Sant Boi en tenim un! El Banc del Temps! Però sempre seguint una filosofia i manera d’entendre el món, i es basen en l’intercanvi! He tingut el plaer de conversar amb la Carme Cruz i el Miliu Sande, components del Banc del Temps de Sant Boi!

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

Els Bancs del Temps son llocs d’intercanvi de temps (hora per hora) entre persones que s’inscriuen al projecte.  S’intercanvien habilitats entre els membres sense utilitzar diners, únicament es comptabilitzen les hores del servei prestat i rebut!

El Banc del Temps de Sant Boi neix  l´any 2013 a partir de la iniciativa d´uns veïns i veïnes que, moguts pels principis d´equitat, reconeixement,  cooperació i compromís, volien oferir una alternativa social a la situació d’individualisme i consumisme en la qual ens trobem  i fer valer les habilitats i coneixements que tots tenim independentment de  les situacions de cadascú.

Tot això s´aconsegueix gràcies als intercanvis d´habilitats i serveis  que es fan entre els socis i sòcies, les activitats grupals i els diferents espais de trobada que promovem.

Com podem formar part del Banc del Temps?
Podeu anar en horari de secretaria i un soci col·laborador us atendrà personalment per explicar-vos com funciona el BDT. A més us ajudarà a resoldre tots els vostres  dubtes i, si voleu donar-vos d´alta, ho podeu fer al moment. Només cal fotocopia del DNI i una foto per el carnet que us lliuraran!

Cada soci o sòcia ofereix uns serveis i quan algun soci té una necessitat busca en la llista d´ofertes i fa la demanda al soci corresponent. També hem parlat dels Xecs de “Val de Temps”!

A més, hem parlat de les Activitats grupals. Es a dir, qualsevol soci o sòcia del Banc del Temps pot oferir una activitat grupal a la resta de persones!

BANC DEL TEMPS SANT BOI – Informació
Telèfon:  93 640 14 02          Mail: bancdeltemps@marianao.net
Facebook Banc del Temps Sant Boi
Web Banc del Temps Sant Boi

Tots tenim alguna cosa per oferir i alguna cosa que ens agradaria demanar.  Vine a col·laborar en  la  creació  d´una  societat més solidària i participativa compartint el teu temps amb els altres!!  T´esperem! Banc del Temps Sant Boi

Fotografíes d’activitats, sortides, reunions, assambleas… cedides per BDT!

I molt més que descobrireu al llarg de l’entrevista!

Carme, Miliu, ha estat un plaer conversar amb vosaltres en nom del Banc del Temps de nostre vila!

Ens veien per les ones!

© Paky López
Jo soc Sant Boi 2017