Etiquetes

 

Aquesta setmana he tingut el plaer de conversar amb el Xavier Navarro, la Regina García i l’Anabel Pérez. Hem conegut el projecte VPK! És un programa d’oci juvenil alternatiu dels joves de Sant Boi, gestionat pels joves i dirigit a ells.

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

El projecte Vente Pa’Ka (VPK) neix l’any 2006 amb un objectiu,  esdevenir un model de referència en els processos de participació juvenil.

Segon ens ha comentat en Xavi, VPK neix com a proposta d’un grup de joves de Marianao que l’any 2006 van realitzar el curs de dinamitzadors juvenils. Van fer un anàlisi de la realitat nocturna al nostre municipi, i van detectar la necessitat d’impulsar una alternativa que permetés l’autogestió de l’oci per part dels mateixos joves, amb un caràcter diferent, més integrador, saludable i que fomentés la innovació i la creativitat!

L’Anabel i la Regina, ens comenten que els i les joves són els autèntics protagonistes del programa! El grup responsable de VPK, adeqüen les sugerències que els hi arriben, i amb aquests joves busquen com fer-ho realitat!

Per fer-ho, el Programa VPK es vertebra en tres grans eixos, pel que fa al tipus d’activitats:

  • Tallers, Activitats culturals i Torneigs esportius
  • Totes les activitats es desenvolupen els divendres i dissabtes, en horari nocturn (de 22pm a 03am) i són obertes i gratuïtes per a joves d’entre 15 i 35 anys.

Segons ens comenten, que totes les activitats siguin gratuïtes respon al model doci inclusiu i obert a tothom que caracteritza VPK. D’aquesta manera els i les joves, tenen accés a la cultura, l’esport i l’ús dels espais públics en horaris poc habituals!

Fes-te voluntari!
També hem parlat del voluntariat! Una part molt important dintre de VPK! Si vols ser voluntari o voluntaria, apunta’t enviant un correu a vpk@marianao.net

I molt més!!! Ja sabeu,  “clic” al reproductor!!!

Xarxes Socials:

Web:  http://vpk.cat/

Facebook:  https://www.facebook.com/programaVPK

Instagram:  https://www.instagram.com/ProgramaVPK/

Correu:   vpk@marianao.net  

Fotografies cedides per VPK!

Xavi, Anabel, Regina, moltes gràcies per compartir amb tots nosaltres, vostres vivències a VPK!

A totes les persones que ens acompanyeu cada setmana, gracies per ser-hi! Fins el proper dimarts! Ens veiem per les ones!!

© Paky López
“Jo sóc Sant Boi 2017″