Etiquetes

Aquesta setmana he tingut el plaer de conversar amb una santboiana, la Mercè Badia! Hem parlat d’un nom que l’apassiona, l’artesania! Hem fet un recorregut pel seus inicis, les seves vivències, fins arribar a l’actualitat.

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

La Mercè Badia va néixer a Sant Boi, filla de pare pagès i mare infermera. Hem conversat de la seva infantessa!!! Un dels seus records era estar sempre jugant a la eixida de casa seva amb amigues i amics dels seus germans!

“Però si tinc un record de petita, pot-ser no tant petita es el riure……he rigut sempre”!

La Mercè va estudiar al col·legi Vedruna,  “les monges”! Ens ha comentat com va ser la seva etapa al cole!

Com li encantava fer manualitats, crear… va estudiar Artesania a la Diputació de Barcelona!

Ens ha comentat que és un artesà,  que l’ha va induir a treballar l’artesania cosint, com va començar a treballar en aquesta professió…

“Vam obrir una botiga  a un local de  casa dels meus pares MILU. venia articles per nado que feia ja mateixa…”

L’any 1998 va decidir fer un gir a la seva vida, i se’n va anar amb el seu home a viure a Menorca. “Era un somni que teniem, hi quan vam tenir l’oportunitat ho vam fer.” Menorca els hi va encisar, se’n van enamorar de l’illa i van obrir una botiga d’artesania.

Es allà on va néixer el seu fill PAU.

Desprès de viure deu anys a l’illa, van tornar a Sant Boi.

Actualment la Mercè es la directora de l’empresa Igualssom de nostre municipi! És un Centre Especial de Treball municipal dedicat a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.
http://www.igualssom.cat/

I molt més…

Fotografies per el record cedides per la Mercè Badia!

Mercè, ha estat un enorme plaer conversar a tu!!! Gràcies per formar part de la familia de Jo sóc Sant Boi! Una forta abraçada!!

Fins el proper dimarts! Ens veiem per les ones!!

© Paky López
“Jo soc Sant Boi”