Etiquetes

El Fòrum Gastronòmic Girona 2017 s’ha celebrat aquest mes de novembre en el Palau de Congressos i Palau de Fires de Girona. I entre les activitats d’aquest congrés gastronòmic, es trobava el lliurament del ‘Premi Cuiner de l’Any 2017’. Aquest premi l’ha guanyat el xef santboià Albert Mendiola de Marimorena!

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

L’Albert s’ha imposat als altres quatre finalistes: Àlvar Ayuso de l’Hostal Empúries de Roses, Kaya Jacobs d’ El Tossal Gros, a Prenafeta, Ariadna Julian de Montvínic, a Barcelona i Sergi Roca d’Esquilibri, a Navata! Els cinc finalistes, van ser seleccionats per un jurat d’experts professionals.

Arriba el dia 19 de novembre i a la gala, els aspirants van haver de demostrar en directe perquè mereixien ser candidats a aquest prestigiós guardó, que reconeix la tasca de cuiners emergents.

L’Albert va defensar la seva candidatura amb un dels seus plats estrella! Un ou a la romana, elaborat amb ous de corral de Sant Boi, calamarsets de Vilanova, ceba caramel·litzada i carxofa de Sant Boi en tres textures (a la brasa, crua i saltada)!

Quan li van lliurar el premi, va agrair el suport rebut en els últims dies, tant a les persones que l’han votat, així com al seu equip i a la seva parella i cap de sala de Marimorena, la  Patricia Torres.
“Aquest premi és tot un honor i un reconeixement al meu treball i al del meu equip, i em comprometo a seguir treballant amb la mateixa passió i sensibilitat pel producte de proximitat”.

Albert i Patricia a Marimorena

Hem parlat també de la seva cuina a Marimorena! L’Albert es va comentar que  “la base de la cuina que fa al seu restaurant,  és la cuina de l’àvia, adaptada als gustos del net”. I sempre ha estat servint menjar de qualitat, amb aliments propers, de km 0, amb un gran compromís de sostenibilitat i a un preu accessible!

Marimorena

La Cuina de Marimorena

Nou projecte Marimorena & Grup Diversus
Aquesta tardor també ha emprès un viatge amb nous companys. Atès que l’Albert Mendiola s’acaba d’associar amb Grup Diversus per a la creació d’una nova marca que dotarà de més alta qualitat i del segell de Mendiola als establiments del conegut grup santboià. La idea és sumar la força laboral i experiència en la gestió del Grup Diversus i el mestratge, creativitat i artesania d’Albert Mendiola. La nova marca “Morenorum” (el nom ens ho va donar l’Albert en primícia), uneix diversos serveis de restauració, des de restaurants amb ofertes culinàries diferenciades, fins serveis d’àpats de càtering, un centre d’I+D i de formació, i molt més.

Fotografies cedides per premsa Marimorena

Albert, ha estat un enorme plaer conversar de nou amb tu! Et desitjo el millor avui i sempre!

Fins el proper dimarts! Ens veiem per les ones!!

© Paky López
“Jo soc Sant Boi”