Etiquetes

He tingut el plaer de conversar amb l’Esther Tena. Hem parlat de  de cultura popular, del grup Diabòlics Músics, una colla de percussió santboiana! També hem parlat de Malabars de Foc i molt més…

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

Amb els seus pares

Com en aquest programa ens agrada conèixer els nostres invitades des que eren petites, per tant, hem començat parlant de records. De la seva infància. On va  viure… També de la seva experiència professional… Al capdavall, hem fet un recorregut per la seva jove història!

Esther, és membre del grup de percussió Diabòlics Músics!

Diabòlics Músics, fou fundat l’any 1998, anys després que els diables decidissin formar un grup de percussió, el primer de Sant Boi. Ara aquest grup de percussió, després d’anys d’experiència, Diabòlics Músics ha canviat de ser un grup de percussió que toca només als correfocs per als seus diables, a un grup que tanca cada any amb més de 60 actuacions”

Actualment, amb 25 membres, el grup Santboià està disposat a donar-ho tot a cada una de les sortides, amenitzant-les amb els ritmes que a poc a poc han anat construint, fent sonar els instruments fets pels mateixos membres del grup. Els espectacles del grup estan preparats per qualsevol tipus de festa i circumstància, així que, prepareu-vos tots per gaudir que, arriben els Diabòlics Músics!”

Malabars de Foc!

També hem parlat de la seva implicació amb el Grup Malabars de Foc!  “L’any 1985, quatre anys després de fundar el grup de Diables de Sant Boi, alguns membres del grup van decidir portar a Catalunya els Malabars de Foc, així que van començar a assajar per aprendre i a fer-se les seves pròpies eines per utilitzar als espectacles de malabars.”

“Anys més tard, per diferents motius, la gent que havia format el primer grup de malabars a Catalunya va anar deixant el grup, per el que es va dissoldre. Va ser anys més tard, quan membres del mateix grup de Diables, però amb una mentalitat diferent i també amb ganes i expectatives grans van decidir reobrir aquell grup de malabars de foc, així que van buscar les eines que els seus predecessors van deixar, en van construir també de noves i van començar a assajar.
Poc després, el grup de Malabars de foc de Sant Boi va començar a actuar i a fer espectacles, rebent i ensenyant els nouvinguts a utilitzar les eines de malabars i també a bufar foc.”

També hem parlat del “Drac Pepitu” i dels Diables!
https://www.grupdefocdesantboi.com/drac-pepitu

https://www.grupdefocdesantboi.com/diables

I molt més!! Ja sabeu, cliqueu en el reproductor!!

Fotografies cedides per l’Esther Tena!

Xarxes Socials:

Web Grup de Foc de Sant Boi :  https://www.grupdefocdesantboi.com/

Facebooc Grup de Foc: https://www.facebook.com/GrupDeFocSantBoi/

Facebook Diabòlics Musics: https://www.facebook.com/diabolics.musics

Esther!  ha estat un plaer!!! Et desitjo el millor!

A totes les persones que ens acompanyeu cada setmana, gracies per ser-hi! Fins el proper dimarts! Ens veiem per les ones!!

© Paky López
“Jo sóc Sant Boi 2017″