Aquesta setmana he tingut el plaer d’entrevistar al santboià Miquel Murga, actor i comunicador que ha vingut compaginant, durant tota la seva carrera professional, el teatre amb la ràdio i la televisió, a més d’altres projectes comunicatius.

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

Ja sabeu que en aquest programa ens agrada compartir sentiments i vivències dels nostres convidats, per tant hem començat per el factor humà d’en Miquel! Hem parlat de la seva família, els seus germans, tots nois, els pares… del Sant Boi de quan era petit…

Miquel Murga i Xavier Guix a TV3 Tres pics i repicó.

En quan a la seva carrera professional, hem començat parlant de la Televisió! Els seus primers passos a la TV, va ser amb un concurs setmanal que s’emetia al migdia a TVE. Més tard, en Miquel es va fer popular a tota Catalunya amb el concurs de TV3 ‘Tres pics i repicó’, dirigit per Joaquim Maria Puyal i presentat per Antoni Bassas, on feia parella artística amb l’actor Xavier Guix. Aquest programa va estar en antena durant quatre temporades!

A més Guix i Murga,  han treballat junts en diferents programes i obres de teatre

    

Després va col·laborar en altres programes a les televisions d’àmbit estatal com el  ‘Un, dos, tres… responda otra vez” de Chicho Ibáñez Serrador!

Després d’aquest impàs a TVE, vas tornar a TV3 com a actor i membre de l’equip de guions del programa ‘Surti com surti”, presentat per l’humorista Jordi LP.

A Ràdio Sant Boi amb el seu germà Alfons Murga

A Ràdio 4  “El millor de cada casa”

Hem conversat també d’un mitja que ens apassiona, “la ràdio”! Des de l’any 1979, quan es va incorporar a l’equip de Ràdio Sant Boi, i fins l’actualitat, en Miquel no ha parat de treballar en aquet àmbit. Ràdio Sant Boi, Ràdio Avui,  Cadena 13, Catalunya Ràdio, COM Ràdio, Ràdio Estel, i en els darrers anys l’hem pogut escoltar a Ràdio 4!

I hem parlat de Teatre! En Miquel es actor, autor i director de Teatre! Entre els espectacles més destacats cal esmentar “Boeing Boeing”, sota la direcció de Frederic Roda, “Piano Piano” a les ordres del clown italià Carlo Colombaionio,  “Masclistes” una obra de l’autora brasilera Annha Franco, traduïda i adaptada per ell mateix. “Tres dies a Rio”…


…Dirigint “Pares y Nines” a Madrid

… “Vis a vis a Hawai”,  “Una família indecent”,  “Cuando se apaguen las velas”, “T’estimo però no tant”, “La pipa de la pau”…

…I al mes de gener d’enguany, va estrenar la seva darrera obra , “El petit Dalí”!

…I molt més!!!

Fotografies familiars cedides per en Miquel Murga!

Ha estat un plaer Miquel! Et desitjo molts èxits!!! Fins sempre!

A totes les persones que ens acompanyeu cada setmana, gracies per ser-hi! Fins el proper dimarts! Ens veiem per les ones!!

© Paky López
Jo sóc Sant Boi 2018