Etiquetes

Aquesta setmana he tingut el plaer d’estar en companyia de l’Albert Bou de Cal Coracero, una explotació agrícola familiar, on es produeixen i elaboren una gran diversitat de productes de qualitat! .

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

Cal Coracero és una explotació agrícola familiar, situada al Parc Agrari del Baix Llobregat, que data de l’any 1754.

Des de fa més de 250 anys ens dediquen al cultiu de fruites i de verdures de forma tradicional i acurada, però incorporant en cada moment els millors mitjans tècnics per dur a terme una producció respectuosa amb el medi ambient i aconseguir que arribi al plat del consumidor fresca i saludable, en molt poques hores.
Cal Coracero forma part de la Cooperativa Agrària Santboiana, i de l’ADV de Fruita del Baix Llobregat.

Comercialització i altres punts de venda
Cal Coracero fa venda directa a la seva explotació durant els mesos de producció, de gener a juliol i d’octubre a desembre.”Us oferim la possibilitat de visitar l’explotació (concerteu cita prèviament). També fem visites escolars i participem en fires i trobades del Parc Agrari del Baix Llobregat.”

Hem parlat de com es desenvolupa el treball del camp al llarg del dia, si el clima de la nostra zona és bo per a l’agricultura… Hem parlat de fruites i verdures!

Sembra de les Mongetes

– Mongetes

Fabes

-Fruites

Perquè el producte sigui de qualitat es necessita dedicació, esforç i treball. L’Albert ens ha comentat entre altres, quins son els productes que cultiven, i  com es el dia a dia de pagès a Cal Coracero!

Ara estem als messos de  la carxofa i el calçots!
 
   -Sembra del calçot             – Collita


-I a les brasses

Sembra de la carxofa

-Collita

I a taula…

Gaudir d’una calçotada o Carxofada, no té preu!!! Unes verdures que arriben amb els primers freds! Segons l’època de l’any la feina es diferent. Hem parlat de quan es sembra, quan s’abona i després de treballs de regadiu, etc. ..  arriba la feina de la recogita!

L’Albert ens ha demostrat que li apassiona ser pagès! De les satisfaccions que li proporciona conrear el seu propi aliment!   Per ell, la terra es vida…

MERCAT DE PAGÈS

I hem parlat del “Mercat de Pagès”! Un espai de trobada entre els pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat i els consumidors, que ofereix la possibilitat de comprar directament a pagès fruites i hortalisses de proximitat.

El Mercat de Pagès a Sant Boi de Llobregat té lloc cada divendres de 15h a 20h a la Rambla Rafael Casanova. Participen en aquest Mercat de Pagès pagesos i artesans.

Fotografies cedides per l’Albert per Jo sóc Sant Boi – Prohibida la seva difusió en altres mitjans!

Albert, moltes gràcies per les teves paraules! Ja formes part de la família de Jo sóc Sant Boi!

A tots els que ens acompanyeu, moltes gracies per ser-hi cada setmana!!! Ens veiem per les ones!!! Sigueu feliços!!

© Paky López
“Jo soc Sant Boi”