Etiquetes

Aquesta setmana he tingut el plaer d’estar en companyia del xef Albert Mendiola i la cap de sala Patricia Torres de Marimorena i el xef Alberto Alguacil del Pou de la Beleta! Hem conversat entre altres temes, de l’intercanvi culinari i gastronòmic que han fet al Marroc, a la ciutat blava de Chefchauen!

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

A més de les persones que ens acompanyen a l’estudi, en aquest intercanvi gastronòmic, també hi eren el director del Grup Diversus y de Degusta Sant Boi, Carles González; Adriano Castagnet, xef de Bavi Bistro i el xef de Baskònia, Ouhid Kahaly!

Els nostres convidats, ens han explicat com els  van rebre  l’equip del Cafè Restaurant Sofia, i la seva cuinera Norah!

També ens han comentat com va ser la seva estada.  Han gaudit de la gastronomia d’un altre país amb els seus productes locals i els seus plats tradicionals. Un intercanvi de cultura gastronòmica!

Hem parlat de com són les aromes i sabors d’aquesta cuina!

També ens han comentat, que a més de la seva manera de cuinar,  les espècies que fan servir aporten el toc exòtic! Però els nostres xefs ens han fer saber que, amb les especies, es necessari aprendre a combinar-les per saber-ne potenciar el sabor!

El seu viatge a la ciutat blava de Chefchauen, els ha permès conèixer nous aromes, nous ingredients i noves formes de treballar!

Ens han comentat que aquest intercanvi tindrà continuïtat! En uns mesos seran ells qui acolliran a la cuinera Norah en els restaurants santboians. Estarem molt atents a la Carxofada 2019!

Als seus restaurants santboians, el producte, la matèria primera es de la nostra terra, i de primera qualitat. Amb aquest intercanvi culinari, han pensat en afegir a la seva cuina, un plat evolucionat, però proper a la nostra cultura gastronòmica!

Com he tingut el plaer d’estar tan bé acompanyada per parlar de gastronomia, he obert la segona part del programa, amb una noticia que fa dies que ens vam assabentar! El xef Albert Mendiola, la cap de sala Patricia i tot un equip de professionals, han aterrat a Barcelona amb la seva proposta més personal! Marimorena BCN! Us esperen en el Carrer Loreto 24-26.

Amb aquest nou establiment, Mendiola vol acostar la seva cuina, la cuina del Baix Llobregat, a tots els barcelonins.

Més informació: Marimorena BCN

No hi ha dubte, que la base dels restaurants Km 0 són els seus ingredients i la proximitat de la seva matèria primera que és de procedència local. Això implica que el restaurant compri directament al productor local! O que els hagin elaborat ells mateixos!

El xef Alberto Alguacil, ens ha comentat una novetat amb relació al seu restaurant El Pou de la Beleta!  Es el cultiu del seus propis productes en un terreny de la seva propietat! Hem parlat de la terra, de quina es la collita que fan ara… dels tomàquets, el carbassó… i molt més… !

A més l’Alberto Alguacil, ens ha parlat de la nova carta d’estiu!

Més informació: El Pou de la Beleta

Patricia, Albert, Alberto, ha estat un enorme plaer conversar amb vosaltres! Us desitjo el millor!

A totes les persones que ens acompanyeu cada setmana, moltes gracies per ser-hi! Ens veiem per les ones!

© Paky López
Jo sóc Sant Boi 2018