Etiquetes

Aquesta setmana he tingut el plaer d’estar en companyia de la Sònia Guerra, Historiadora i Cap d’Alcaldia de l’Ajuntament de Sant Boi!

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

Ens ha encantat conèixer el factor humà de la nostra convidada. Va néixer a Manresa i amb tres mesos va venir a viure a Sant Boi …!

Va estudiar l’EGB al Lope de Vega i el batxillerat a l’IES Marianao. Ens ha comentat que va ser a l’Institut, quan va néixer també la seva consciència feminista que l’han acompanyat fins ara.

Es  Llicenciada en Historia per la UB. A més va fer diferents màsters i postgraus sobre polítiques socials, igualtat de gènere….

Quan va acabar la carrera, va guanyar una beca de formació de Professorat Universitari. Investigava a la Facultat i feia la tesi.. Va viure temporades a Roma i a Reading, fent recerca… fins que l’ha van trucar de Sant Boi per coordinar un projecte transnacional sobre formació i capacitació política per a dones. “Va ser una experiència inoblidable. Apoderant dones d’arreu: Catalunya, Italia, Cosa Rica, Equador, El Salvador, Uruguai..”
Després va anar a la Diputació de Barcelona on va crear l’Institut de Formació Política per a Dones.

Al 2007, torna a l’Ajuntament de Sant Boi, com a directiva. Des d’aleshores viu i treballa a Sant Boi.
Ha aprofundit estudis de direcció a ESADE, i ha donat un pas endavant amb el seu compromís per canviar la societat mitjançant la política.

Es la responsable de l’Àrea d’Igualtat i LGTBI de la Federació del Baix Llobregat del PSC, i la responsable de formació de l’Executiva Nacional.

A més, la Sònia es Professora del Màster en Gestió de Serveis Socials Locals de l’UAB, autora de diversos estudis sobre feminisme, polítiques d’igualtat de gènere i gestió de polítiques públiques..

Hem conversat amb la dona i també amb la mare! Ens ha explicat com viu aquesta experiència de ser mare del Dídac i la Nora!

Hem parlat de records, de les seves inquietuds i vivències! I molt més…

Fotografies per el Record

Fotografies cedides per Sònia Guerra

Ha estat un plaer conversar amb la Sònia. Una dona que  des de ben jove, ha estat  dedicada a diferents projectes socials i polítics relacionats amb les dones! Una dona que amb la seva sensibilitat social, sempre ha viscut i viu amb el desig de contribuir per un mon més just i igualitari! Una forta abraçada!

A tots i totes, gràcies per ser-hi cada setmana! Ens veiem per les ones!

© Paky López
Jo sóc Sant Boi 2018