Etiquetes

Aquesta setmana he tingut el plaer d’entrevistar a Josep Torrico, director de la Fundació Marianao.

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

El nostre convidat es santboià, del barri de Marianao, i ens ha agradat molt conèixer la part humana d’en Josep! Ens ha explicat com era el Sant Boi de la seva infància, com es vivia al barri de Marianao, quins eren els espais on jugava de petit, els collegis on va anar-hi…

Des de molt jove, en Josep ha estat compromès amb el món del voluntariat en diferents organitzacions del Baix Llobregat.  Per en Josep ser voluntari el va inculcar a veure la vida d’una altra manera. El voluntariat no és una forma d’estar, sinó una forma de ser! Es acollir, es acompanyar… El seu primer voluntariat ho va fer a la Creu Roja de Sant Boi!

Amb companys i companyes a la Facultat!

Hem conversat sobre la seva Formació. En Josep es diplomat en Educació Social, per la Universitat  Ramón Llull.  Llicenciat en Ciències del Treball per la UOC, amb un postgrau en Comunicació i màrqueting en acció social.

Ens ha explicat per que va decidir i formar-se en Educació Social. En Josep porta molts anys treballant com a Educador Social, desenvolupant funcions d’acompanyament a les persones en tots els àmbits de la seva vida!

Ens ha explicat quina ha estat la seva trajectòria professional!
Treballo a la Fundació Marianao des de l’any 2003, com orientador amb joves i coordinant equips de formació. Desenvolupava activitats de disseny de programes en l’àmbit de la formació, l’orientació i la inserció laboral. Des de l’any 2005, tinc el privilegi de dirigir la Fundació Marianao.”

La Fundació Marianao és una entitat sense ànim de lucre que des de l’any 1985 desenvolupa projectes socioeducatius al servei de la comunitat, amb la finalitat de promoure el desenvolupament personal i comunitari a Sant Boi de Llobregat i el Baix Llobregat. Es una entitat social santboiana compromesa amb el canvi, la millora i la transformació social del barri.”

Compta amb un equip de més de 70 treballadors i treballadores de diferents àmbits professionals: pedagogia, psicologia, educació social, magisteri, integració social o animació sociocultural. A més, l’entitat compta amb més de 150 voluntaris i voluntàries que col·laboren en els projectes que es desenvolupen a l’entitat.

En Josep complementa aquesta activitat professional a la Fundació,  amb la professor col·laborador  al “Campus UNED Pedagogia de Sant Boi de Llobregat” en l’àmbit del grau de  l’Educació Social i en el grau de la Pedagogia.

Moments, vivències amb la seva familia

Li encanta gaudir de la seva família!

I dels seus amics. Li van fer una festa el dia del seu aniversari!

Sortir a la muntanya, l’excursionisme i el contacte amb la natura.

Fotografies cedides per Josep Torrico.

Moltes gràcies Josep per la teva companyia! Ha estat tot un plaer conversar amb tu!!! Una veu que fa ciutat!

A totes les persones que ens  acompanyeu cada setmana, gràcies per ser-hi amb nosaltres! Fins el proper dimarts! Ens veiem per les ones!!!

© Paky López
“Jo soc Sant Boi”