Etiquetes

Aquesta setmana he tingut el plaer d’entrevistar a la Nuria Descalzo, Diplomada en Educació Social. La Nuria es una professional de Benito Menni Complex Assistencial en Salut Mental! Hem parlat de les seves vivències, records, formació, i del seu treball al CASM Benito Menni!

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

Hem començat l’entrevista fen un petit esbós de la seva vida, dels seus arrels. La Nuria es de Viladecans, i ens ha comentat que de petita, els caps de setmana anava a Olesa de Bonesvalls amb els seus avis. El col·legi i estudiar li agradaven molt! Li encantava buscar jocs per estar al seu aire: pintava durant hores, posava dues cadires per jugar a gomes al menjador o jugava a jocs de taula fent que la mà esquerra jugués contra la mà dreta (imaginació al poder…)!!!

També li agrada molt viatjar! Va fer el Camino de Santiago!

Ens ha explicat quina ha estat la seva formació. La Nuria va decidir estudiar la diplomatura d’Educació Social. L’educador o educadora social du a terme una acció socioeducativa amb persones que es troben amb dificultats d’origen social, cultural o personal per a integrar-se a la vida comunitària.

Hem parlat de la seva Trajectòria professional, mentre estudiava. Ens ha comentat que ha tingut moltes feines, i té molts bons records de totes elles!  Entre altres… Auxiliar-monitora a residències de discapacitats, Monitora Centres oberts,  Coordinadora del SAD de Sant Feliu de Llobregat, Educadora en un CET del Mercat de Santa Eulàlia, Monitora a domicili de persones amb discapacitat, Monitora a Casal de Gent gran, Educadora de Servei de Gent sense Sostre…

Actualment, fa 12 anys que treballa al CASM Benito Menni. Ens ha comentat com va sorgir la possibilitat d’entrar a treballar a Benito Menni, i com va anar el seu primer dia de feina al Centre!

Hem parlat de quines funcions son la essència i exemple de la seva feina com educadora social al Benito Menni i amb les persones que allà resideixen per malaltia mental:

– fomentar que el seus treballs artístics es puguin exposar a galeries i pujar així la autoestima i combatre l’estigma
– fomentar que es socialitzin i vulguin celebrar i brindar la vida amb els companys de cursos, tallers i activitats
– fomentar que s’estimin ells mateixos i amb les persones que s’envolten
– fomentar la seva creativitat i ganes d’aprendre coses noves
– fomentar que professionals i talleristes del municipi de Sant Boi treballin amb ells
– fomentar que surtin del hospital per sortir del rol de malalts i que siguin estudiants, artistes, voluntaris…

“Totes les activitats estan pensades per aconseguir objectius, i aquests objectius són la finalitat de les activitats. Per tant, per que les activitats funcionin, els educadors han de fer ús de l’animació social i sociocultural, de la diversió i l’entreteniment. Sempre tenint en compte la gestió de les emocions!”

És indubtable que a més cal tenir molt afecte per aquesta professió, i aquest afecte donar-lo a les persones que així ho necessiten !!!

A més hem parlat d’un dels seus hobbies: el Clown! Aquí coneixereu a la “Nurieta”! Escollir el clown com a eina d’autodescobriment li permet expressar tot el seu potencial, desenvolupant la “millor versió” de si mateixa!

Aquí hem conversat tota la estona amb la “Nurieta” amb el seu nas vermell! Ha estat molt agradable i simpàtic!  Ens ha comentat que el registre d’un clown és diferent al d’un actor. No està tancat en un món fictici, viu en un món real que comparteix amb tothom!  La Núria ens ha parlat de quan es va posar el nas vermell per primera vegada!

“El clown, és la millor versió de nosaltres mateixos. És el nostre estat potencial. És un art i és l’art de permetre treure el màxim de cada persona, sense judicis.”

Fotografies per el record cedides per la Nuria!


Amb la seva familia!


Amb la seva parella!


Amb els seus peluts!

Li encanta la natura i cuidar de les seves plantes!!!

Ha estat una entrevista plena de sentiments! Nuria, Nurieta, moltes gràcies per la teva companyia! Et desitjo el millor!!!

A totes les persones que ens  acompanyeu cada setmana, gràcies per ser-hi amb nosaltres! Fins el proper dimarts! Ens veiem per les ones!!!

© Paky López
“Jo soc Sant Boi 2019″