Etiquetes

Aquesta setmana he tingut el plaer d’entrevistar a Victor J. Jurado Riba, un jove santboià, historiador, doctorand en Història Moderna per la Universitat de Barcelona, que investiga sobre la noblesa catalana del segle XVI, publicant tant en revistes científiques com de divulgació històrica i escriptor.

Per escoltar la entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

En Victor es santboià, del Barri Moli-Nou. Hem fet un petit repàs per la seva vida. Pel què l’envolta… Fins quan va decidir que volia estudiar la carrera d’Història!

Hem parlat de la seva Trajectòria acadèmica a la Universitat de Barcelona. En Victor es Historiador, Doctorand en  Historia Moderna per la Universitat de Barcelona, que investiga sobre la noblesa catalana del segle XVI, publicant tant en revistes científiques com de divulgació històrica.
Màster en Història i Identitats a la Mediterrània Occidental, 2016.
Graduat en Història per la Universitat de Barcelona, 2015.

Ens ha explicat com ha transcorregut la seva carrera d’història! Com ha viscut el seu pas per la Universitat. Com ha estat el camí transcorregut des de que era un alumne, fins arribar a donar classes a la universitat. I com prepara el seu doctorat en Història Moderna.

En Victor, a més es escriptor. Hem fet un repàs per les seves obres.
El seu primer llibre va ser  No s’enterra a cap traïdor” de 2014”
La història d’un dels llocs més emblemàtics i emotius de Barcelona després del 1714.

Sinopsi:
En Pere, un sabater vidu que viu al barri del Born, es troba enmig d’una guerra en què es va prometre que no tornaria a lluitar. Pare de dos fills, en Joan i l’Ignasi, haurà d’enfrontar-se amb l’enemic.  Mentre el setge avança, la vida a la ciutat continua. La por, però, no entén de sentiments, i mentre en Joan sedueix la serventa de casa, la Roser, i la deixa embarassada; l’Ignasi, perdudament enamorat de la minyona, es resignarà fins que ja no podrà més i acabarà plantant cara al seu germà.
Aquesta és la història d’aquells que van haver de lluitar per defensar el que era seu. Molts d’ells van acabar enterrats al Fossar de les Moreres.

Una  novel·la que sorprèn molt gratament per la seva maduresa i la qualitat literària. També per l’equilibri entre els personatges de ficció i els personatges històrics.

El seu segon llibre va ser “La tardor de la llibertat”, de 2018.
En aquest llibre, l’autor ens proposa un relat del primer d’octubre,  des de tres punts de vista amb ideologies molt diferents.
Sinopsi:
La Irene és una jove guàrdia civil d’Altea que, en un sol dia, passa de preparar la motxilla per a unes vacances somiades, a viatjar a Barcelona en els moments més crítics del Procés català.  Destinada a infiltrar-se entre els independentistes, pel fet de parlar català, coneixerà l’Arnau, un jove estudiant d’història convençut que proclamar la república catalana és l’únic camí. L’atzar lligarà aquests dos extrems del conflicte amb la mirada angoixada del Salvador, un traductor que s’apropa a la cinquantena i que s’ensuma que el desastre és a tocar.
En una escalada constant, tots tres viuran de primera mà, des de diferents punts de vista, la revolució catalana del segle XXI. 

I arribem al seu tercer llibre, que s’ha publicat aquest mes d’octubre de 2019, “La veritable història de Marco Polo”!

Sinopsi:
El setembre del 1298 a la badia de Curzola hi té lloc una gran batalla entre venecians i genovesos. Un dels capitans de galera és en Marco Polo, que acabarà derrotat i presoner al castell de San Giorgio, a la capital de la Ligúria. Com a ric comerciant venecià que és, rep un tracte de favor per part del seu carceller, l’almirall Dòria, i té accés a tota mena de luxes mentre espera que es faci efectiu el rescat. Però els seus homes, que han lluitat ferotgement i l’han seguit fins al final, s’estan al pou del castell, on només hi ha foscor i oblit. Trist i derrotat, en Marco Polo comença a rememorar la seva vida i recorda com, quan encara era un noiet, va deixar Venècia per viatjar al costat del seu pare i el seu oncle fins a Catai, en nom del Khan i de Déu.
El record d’aquesta vida passada, d’un camí ple d’aventures per deserts, mars i muntanyes, acompanyats de caravanes de comerciants i de ferotges guerrers, porta el lector a descobrir un imperi farcit d’exotisme i de sensualitat, on coneixerà la història que envoltava aquell món misteriós i cruel a través del relat de la vida del viatger de llegenda.

Hem parlat de com i quan va sorgir la idea d’escriure una novel·la plena d’aventures exòtiques, que relata la vida del mític Marco Polo! En aquest llibre en Victor ens porta a un mon, on descobrim una nova faceta d’aquest personatge!

Els tres llibres han estat publicats per l’Editorial Columna Edicions.

 

…I molt més que descobrireu a través d’aquesta entrevista!!

Fotografies cedides per Victor Jurado. Prohibida la seva difussió!


Xarxes Socials

Facebook  Victor J. Jurado   
Twitter Victor J. Jurado    

Victor, moltes gràcies per la teva companyia! Ha estat un enorme plaer gaudir amb dels teus records i vivències…, i conversar de la teva faceta d’historiador, i dels teus magnífics llibres i viure amb tu, un viatge ple d’aventures, amb “La veritable història de Marco Polo”! Et desitjo el millor!!

A totes les persones que ens acompanyeu cada setmana, gràcies per ser-hi! Fins el proper dimarts!!! Ens veiem per les ones!

© Paky López
“Jo soc Sant Boi”