Etiquetes

He tingut el plaer de conversar de Teatre en majúscules!!  Hem estat acompanyats per el santboià Ignasi Jordana, Enginyer, actor de teatre i l’actual director del Col·lectiu Teatral Tripijoc.

Per escoltar l’entrevista, cliqueu en el reproductor:
Ir a descargar

Hem començat l’entrevista fen un petit esbós de la seva vida. Ens ha parlat de la seva joventut, de la seva època com jugador en la UES. De la seva vida, d’emocions, de records…

I ens hem endinsat en les arts escèniques! De  quan anava al Centro i a l’Ateneu a veure els seus germans fer els Pastorets i obres de Teatre. I de quan va començar a formar part del Col·lectiu Teatral Tripijoc, primer com actor i des de fa un temps, com a director…!

Hem conversat del “Col·lectiu teatral Tripijoc de Sant Boi
“La història comença l’any 1980 amb la representació d’Els Pastorets al Casal Parroquial, més conegut com “el Centro”. Un grup de gent jove amb ganes de fer teatre, encapçalats per uns quants veterans, van recuperar un local mig enrunat i varen iniciar una aventura que encara dura…”
“Col·lectiu Teatral Tripijoc es el nom que l’any 1983 vam escollir els que formàvem el Grup Escènic del Casal Parroquial, el “Centro” de tota la vida. Llavors ja feia tres anys que Mossèn Lluis Alonso de la Parròquia de Sant Baldiri havia recuperat el Casal i vam representar els Pastorets al Nadal de 1980…”


Obres de Teatre – Una mica d’història en imatges…
“Des de la represa al 1980, i durant èpoques d’activitat diversa, hem fet diversos muntatges diferents, incloent-hi musicals, que han representat fins a 70 vegades…”

Es poden veure algunes imatges en la seva pàgina web https://www.tripijoc.cat/obres-teatre/.

Darrers muntatges:
“Plastilina” de Marta Buchaca al 2010
“Fum, fum, fum” de Jordi Sánchez al 2011
“The Breakfast Club” de John Hughes. Al 2012.
“L’hostalera” de Carlo Goldoni al 2013-14
“Mentiders” d’Anthony Neilson al 2015-18
“Litus” de Marta Buchaca al 2019

Pastorets de Sant Boi
S’acosten les festes nadalenques i per tant començaran les representacions dels Pastorets! En aquestes dates, ells son els protagonistes en la vessant de la tradició de Sant Boi!

Ja fa uns quants anys que vàrem començar aquesta aventura. De fet, no començàvem de zero. Ja portàvem el bagatge de dues etapes anteriors de Pastorets a Sant Boi personificades en els iniciadors d’aquesta etapa actual. El primer va ésser recuperar l’espai físic del teatre, el Centre Parroquial, el “Centro” de tota la vida, vaja ¡ vàrem fer de tot, de fusters, manobres, paletes, electricistes amateurs….Molta il·lusió i pocs mitjans. El de sempre… Després va venir el recuperar el “personal”. Actors veterans i jovenalla. Tothom hi cabia per que els necessitàvem a tots. I així vàrem començar. Amb molta empenta i ganes de passar-ho bé...”

QUI FA “ELS PASTORETS DE SANT BOI”?
“El Col·lectiu Teatral Tripijoc du a terme aquesta representació gràcies a la col·laboració i aportació de molta gent amateur i desinteressada, rep l’esforç de grans i petits. Gairebé una quarantena d’actors, de totes les edats i condicions! Però igual d’importants són la vintena de persones que està darrera i davant de l’escenari: llums, maquillatge, tramoia, so, entrades, acomodadors, apuntadors. I les mames i papes que vesteixen i distreuen la canalla, i els que agafen als actors quan cauen pel forat de l’escenari. I, com no pot ser d’altre manera, el nen Jesús acabat de néixer (no, no és de mentida!!) … Molta gent! Som una gran família que no concep un Nadal sense els “Pastorets de Sant Boi”.

“Enguany celebrem el 40é aniversari dels Pastorets! Fins el dia 14 podeu gaudir d’una exposició de fotografies i cartells d’aquets anys i una pantalla interactiva, en la Biblioteca Jordi Rubio i Balaguer.”

Taller familiar
I aquest dissabte dia 14 de desembre, hi haurà un Taller adreçat a tota la família:
I tu, què ets: àngel, pastor o dimoni?
“Serà un taller per posar-se en la pell d’un personatge de Pastorets: un dimoni, un àngel o un pastoret autèntic. Durant l’activitat es projectarà un vídeo amb escenes de diferents representacions dels Pastorets de Sant Boi.”

Web: https://www.tripijoc.cat/els-pastorets/

Representacions dels Pastorets de Sant Boi – 2019
Lloc: Cal Ninyo

Dates: 25, 26, 27, 28 i 29 de Desembre a les 19 hores
Venda d’entrades a http://www.tripijoc.cat!

Fotografies cedides per el Col·lectiu Teatral Tripijoc!

Ha estat un enorme plaer conversar amb tu Ignasi! Gràcies per fer-nos gaudir parlant de la historia del Col·lectiu Teatral Tripijoc, de les seves obres i dels Pastorets de Sant Boi! Us desitjo el millor!

A totes les persones que ens  acompanyeu cada setmana, gràcies per ser-hi amb nosaltres! Fins el proper dimarts! Ens veiem per les ones!!!

© Paky López
“Jo sóc Sant Boi 2019”